Info

Stad med vatten och härlig grönska

Bland svenska städer är Stockholm en unik plats. Förvisso är det Sveriges huvudstad och har därför en viktig roll, men staden är även en upplevelse i fråga om miljö och natur. Den som varit på besök i Stockholm har kanske lagt märke till att det finns vatten överallt. Stockholm är en stad som är byggd på ett flertal öar med små broar och tunnlar vilka leder mellan de olika delarna. Det finns en gedigen historia och en rik kultur att ta del av för den som har intresse för historiska skeenden och intressant arkitektur. Flera av husen och områdena i Stockholm har byggts ut och renoverats under åren som gått. Dock finne en hel del gamla byggnader kvar. Gamla stan är en av de mest kända platserna i hela Sverige och turister kommer från alla världsdelar i syfte att få ta del av den gamla kultur och de äldre byggnader som finns där. Vid guidade turer kan man få lära sig åtskilligt om hur Stockholm förändrats genom åren och dessutom få veta hur nära man varit att riva hela stadsdelen!

Söder

Även om det inte är fullt av hotell i direkt anslutning till gamla stan, kan man hitta några olika att välja på. Gamla stan är full av serveringar och har en atmosfär som inte går att känna någon annan stans. Väljer man att lämna gamla stan via slussen kommer man vidare till Södermalm. Denna stadsdel har uppmärksammats i musik och dikter sedan lång tid tillbaks och många kändisar inom kultur och diktkonst har bott just där. Antalet hotell på Södermalm ger besökare möjlighet att hitta just det hotell som känns rätt. Allt ifrån Hilton till mindre familjedrivna hotell på tvärgator.

Södermalm har upplevt en stor förändring genom åren och är nu en av de mest eftertraktade delarna av hela Stockholm. Den lätt avslappnade attityden och de många små butikerna bidrar till en härlig del av Stockholm och den som vill hitta ett bra hotell mitt på Södermalm, kan sluta leta. Det finns gott om möjligheter för den som vill bo på söder om så för en kort period.

Aktiviteter

Det finns mycket att göra vid ett besök i Stockholm. Vad du än är intresserad av, kan du räkna med att hitta någonting som är vad du söker. Värt att tänka på är att Stockholm är en stor stad. Det innebär att det kan vara långt mellan olika ställen man vill till. När du väljer hotell är det bra att ha en tanke om var man kommer att vilja befinna sig så man inte hamnar allt för långt bort. Restauranger, hotell och underhållning finns över hela Stockholms stad. Söker du teater, sport, barer eller någonting annat, kan du lätt hitta någonting som passar. Väl ett hotell i närheten, eller i, den stadsdel du fastnat för så du är säker på att ha allt du söker nära intill. Flera av de sidor som rekommenderar hotell till turister kan ge de bästa priserna på en rad hotell i Stockholm. Välkommen hit till Stockholm!